השוואת ביטוח רכב באינטרנט
בבואכם לעשות השוואת מחירים בין חברות ביטוח הרכב מומלץ לבדוק באתרי החברות-לרוב החברות היום יש אתר בית, ואת אותן החברות שלהן אין עדיין אתר אינטרנט ניתן למצוא באתרי השוואת מחירים-זה גם חוסך זמן ועלויות של שיחות טלפון מתישות, וגם מאפשר גישה מהירה ונוחה למידע על סוגי הביטוח השונים: ביטוח חובה, ביטוח צד ג' ביטוח מקיף וביטוח רכב דו גלגלי, כמו כן בכל האתרים ניתן למלא מספר פרטים בסיסיים-פרטי הרכב, פרטים ליצירת קשר, ולהמתין לשיחת הטלפון מנציג השירות של החברה או החברות שבהן בחרתם.
מומלץ לכלול בשיחת הטלפון עם נציג חברת הביטוח את הנושאים הבאים:
1. גובה הפרמיה וגבול האחריות בביטוח צד ג'- הפערים בין הצעות המחיר שתקבלו יכולים להגיע לעשרות ואף מאות אלפי שקלים מאחר והרחבת גבולות האחריות אינה אמורה להגדיל את הפרמיה.
2. אפשרויות התשלום-פריסת התשלומים בכרטיס אשראי, וגובהו של כל תשלום בהצעות המחיר שתקבלו.
3. השתתפות עצמית-גובה ההשתתפות העצמית ובדיקת האופציה לכלול בפוליסה את ההשתתפות העצמית (קיימות חברות ביטוח רבות שבהן האופציה הזו קיימת).
4. לאלו שברשותם יותר מכלי רכב אחד מומלץ לבדוק את התעריפים השונים לביטוח חובה ואת התנאים השונים כגון: גיל המינימום של נהג חדש, ואת הכיסויים השונים בביטוח מקיף.
5. לא נוהגים בשבת-הקפידו לציין עובדה זו מאחר וחברות הביטוח מתייחסות ליום זה שבו הרכב עומד ולא נוסע ומוזילות את העלויות בהתאם.
ביטוח רכב קבוצתי
מומלץ לבדוק במקום עבודתכם ובמקומות העבודה של בני משפחה וחברים האם החברה בה הם עובדים מאפשרת רכישה קולקטיבית של ביטוח רכב-לחברת הביטוח זוהי עסקה משתלמת, ולכן היא מציעה הטבות ותנאים אטרקטיביים כאשר היא מוכרת מספר רב של ביטוחים, והמבוטחים הפוטנציאליים זוכים להוזלה משמעותית בעלויות.
כיסויים בביטוח מקיף
בביטוח מקיף לרכב מומלץ לבחור אך ורק את הכיסויים הנחוצים, ולא להתפתות להכניס סעיפים מיותרים לפוליסה-לדוגמה, אם הרכב שאותו מבקשים לבטח ותיק ובעל ערך נמוך ייתכן וניתן לוותר על ביטוח מקיף, או לעשות ביטוח מקיף אך לכלול בו רק את הכיסויים הנחוצים באמת, רכב חלופי אף הוא אופציה שבמקרים מסוימים אינה הכרחית.
תנאי הפוליסה בביטוח רכב
תנאי הפוליסה שחברות ביטוח הרכב דורשות מכם שונים מאוד מחברה לחברה, חלק מהחברות יציגו בפניכם פוליסות שמחירן נמוך אך על מנת לרכוש אותן יש למגן את הרכב באמצעי מיגון שעלותם מקפיצה את מחיר הפוליסה, ישנן חברות שמתייחסות למספר הנהגים המורשים לנהוג ברכב המבוטח, להגדרת הנהג או הנהגים (מספר עבירות תנועה, תביעות שנצברו, וותק הנהג, ועוד).
ביטוח דו גלגלי
ביטוח לרכב דו גלגלי (קטנועים, אופנועים קלים וכבדים) אינו אהוב על חברות ביטוח חובה לרכב, נהפוך הוא. די אם נזכיר את מחאתם של בעלי הדו גלגלי על העלאת תעריפי הביטוח לפני מספר חודשים כדי להבין שישנה כאן בעיה אמיתית-מצד אחד, ביטוח כלי רכב דו גלגלי אינו ריווחי עבור חברות הביטוח, ומצד שני, נהגי הרכב הדו גלגלי נאלצים להסתפק בביטוח חובה בגלל העלויות הגבוהות יחסית, ולרוב אינם עושים ביטוח מקיף וביטוח צד ג.
יחסן של חברות הביטוח נובע כמובן מכך שנהגי הרכב הדו גלגלי חשופים יותר לסיכונים מבחינת חברת הביטוח מאחר ומחירם של כלי רכב דו גלגלי גבוה יחסית, הם נגנבים בתדירות גבוהה, מעורבים יותר מנהגי כלי הרכב האחרים בתאונות עצמיות ואחרות, ואחוז התאונות הקטלניות שבהן מעורבים נהגי רכב דו גלגלי גבוה בהרבה מזה של נהגי כלי רכב אחרים-ולפיכך ביטוח דו גלגלי עשוי להיות יקר מביטוח רכב אחר בכמה מאות שקלים, ומחירו עולה כל שנה בהתמדה כבר כמה עשרות שנים.